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Brootsorten 

Holtovenbroot sünd temlich lecker,
dat gifft daarvun höchst veel Sorten,
blots leider nich bi jeden Bäcker,
se hebbt dat nich in ehr Borten.

Wöög Joghurtbroot is kuum fraagt,
Konsumenten koopt dat bloot to Noot,
in de mesten Läden warrt seggt:
„Ik eet an´n levsten Vollkoornbroot.”

Blots Roggenbroot mit Walnötgesmack,
is siet lang Tiet een Renner,
anboden warrt dat in´n Kilopack,
un as Häppchen, bloot för Brootkenner.

Doch een Dag geev dat Striet bi´n Bäcker,
mit een anners bannig nett Kundin,
se schree: „Dat geiht mi op´n Wecker,
daar is doch keen een Walnöötstücken in!”

De Bäcker seggt: „Daar nützt keen Söken,
dat gifft ok würgelk keen Sinn,
denn ok in en Marmorkoken,
is keen een ́n Stücken Marmor in!”

© Horst Rehmann

Brotsorten

Holzofenbrote sind sehr lecker,
es gibt davon längst viele Sorten,
nur leider nicht bei jedem Bäcker,
sie haben´s nicht in ihren Borten.

Weiches Joghurtbrot ist kaum gefragt,
Konsumenten kaufen´s nur zur Not,
in den meisten Läden wird gesagt:

„Ich verzehre lieber Vollkornbrot.“

Nur Roggenbrot mit Walnussgeschmack,

ist seit geraumer Zeit ein Renner,

angeboten wird´s im Kilopack,

und als Häppchen, nur für Brotkenner.

Doch eines Tags gab´s Streit beim Bäcker,

mit einer sonst sehr netten Kundin,

sie schrie: „Es geht mir auf den Wecker,

da ist doch kein Walnussstückchen drin !“

Der Bäcker sprach: „Da nützt kein Suchen,
es ergibt auch wirklich keinen Sinn,
denn auch in einem Marmorkuchen,
ist kein einziges Stückchen Marmor drin !”

© Horst Rehmann